Fundacja Boomerang

Boomerang w Warszawie: Sukcesy Młodych Gimnastyczek na Międzynarodowym Turnieju!

W miniony weekend nasz klub odbył niezwykle udany wyjazd do stolicy Polski, aby wziąć udział w prestiżowym międzynarodowym turnieju gimnastycznym "Warszawska Jesień". Było to wyjątkowe wydarzenie dla naszych młodych zawodniczek, które miały okazję rywalizować na arenie międzynarodowej. Co więcej, to, jakie wyniki osiągnęły, zasługuje na wielkie uznanie.

Aż 18 naszych gimnastyczek w wieku od 6 do 13 lat stanęło na macie, by zaprezentować swoje umiejętności, zdobywając liczne medale oraz wspaniałe wyniki. To dowodzi, że nasz klub nie tylko rozwija umiejętności gimnastyczne, ale także kształtuje charakter i determinację naszych zawodniczek!

Oto wyniki naszych reprezentantek:

Aleksadnra Sadzińska: Wielobój - miejsce 1 Przybór do wyboru - 2 Finał - 1

🥇 Karolina Krzyżak kat. 2017 C - Miejsce 1

🥉 Nela Kochańczyk kat. 2016 C - Miejsce 3

🥉 Maja Bieszke kat. 2010 C - Miejsce 3

- Paulina Podgórska kat. 2016 C - Miejsce 4

- Aniela Wojtasik kat. 2016 C

- Miejsce 6 - Nikola Żuralska kat. 2015 C

- Miejsce 4 - Maja Szumny kat. 2015 C

- Miejsce 7 - Agata Wąchała kat. 2015 C

- Miejsce 6 - Zuzanna Albrycht kat. 2014 C

- Miejsce 5 - Konstancja Sibora-Urbaniak kat. 2013 C

- Miejsce 7 - Wiktoria Pacyńska kat. 2012 C

- Miejsce 6 - Natalia Szydłowska kat. 2010 C - Miejsce 4

- Oliwia Knop kat. 2010 C - Miejsce 5

- Paulina Klawitter-Piwowarska - 5 miejsce

- Pola Wojtasik - 6 miejsce

- Kornelia Krzyżak - 8 miejsce

Pola Kochańczyk została wycofana z powodu kontuzji.

Zuzanna Błaszczyk - trener:

"Ten weekend był dla naszego klubu wyjątkowy. Wzięcie udziału międzynarodowym turnieju "'Warszawska Jesień', było nie tylko testem umiejętności, ale i charakteru naszych młodych zawodniczek. Jestem niezmiernie dumna z tego, jak poradziły sobie nasze gimnastyczki - zarówno te doświadczone, jak i te, które pierwszy raz miały okazję rywalizować na tak wysokim poziomie.

Wyniki, które osiągnęłyśmy, są imponujące. Aleksandra Sadzińska, Karolina Krzyżak, Nela Kochańczyk, Maja Bieszke i inne nasze zawodniczki pokazały nie tylko swoje umiejętności, ale także determinację i ducha walki.

Chciałabym także podkreślić, że nasz klub skupia się nie tylko na osiągnięciach sportowych, ale również na rozwijaniu charakteru i budowaniu zdrowego ducha rywalizacji wśród naszych młodych sportowców. Każde takie wydarzenie jest dla nich cennym doświadczeniem, które przekłada się na ich rozwój zarówno w sporcie, jak i w życiu codziennym.

Na koniec chciałbym również wspomnieć o Poli Kochańczyk, która niestety musiała wycofać się z turnieju z powodu kontuzji. Mamy nadzieję na jej szybki powrót do zdrowia i jesteśmy przekonani, że wróci jeszcze silniejsza."

39 wyświetleń

Ostatnie posty