Mistrzostwa Polski Seniorek w Gimnastyce Artystycznej - Podsumowanie

W miniony weekend mieliśmy przyjemność być świadkami wyjątkowego wydarzenia w kalendarzu polskiej gimnastyki artystycznej - Tauron Mistrzostw Polski Seniorek.

Wśród wielu gimnastyczek, które stanęły do rywalizacji, nasz klub reprezentowały Oleksandra Potas i Barbara Gałek-Olsthoorn, zajmując odpowiednio 6. i 10. miejsce w klasyfikacji indywidualnej. Sasza, ze swoim udanym występem z piłką, w wieloboju osiągnęła bardzo dobry wynik, który był 3 notą w układzie z tym przyborem.

Nasza drużyna, w skład której wchodziły wspomniane zawodniczki, zajęła bardzo dobrą lokatę, zajmując 5. miejsce w klasyfikacji drużynowej. Jest to wynik godny podziwu, zwłaszcza biorąc pod uwagę silną konkurencję oraz wysoki poziom prezentowany przez drużyny z całego kraju.

Sasza oraz Basia zakwalifikowały się do finałów z przyborami, które rozgrywane były następnego dnia. Niestety z powodu kontuzji Basia musiała z nich zrezygnować - życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!

Kolejny udany występ zaliczyła natomiast Sasza, która uplasowała się na 4 miejscu w układzie z piłką oraz na 7 miejscu w układzie ze wstążką.

Na podkreślenie zasługuje fakt, że wykonanie układu z piłką było baaaaardzo dobre, a nota jaką otrzymała Sasza jest jej rekordem kariery.

Tegoroczne Mistrzostwa Polski Seniorek były nie tylko wyśmienitą okazją do podziwiania najlepszych gimnastyczek w kraju, ale także ważnym testem dla naszych seniorek przed nadchodzącymi w dalszej części sezonu startami. Możemy śmiało stwierdzić, że ten test został zdany na piątkę z plusem i nie możemy się już doczekać kolejnych zawodów!

16 wyświetleń

Ostatnie posty