Fundacja Boomerang

Podsumowanie czerwca: Emocje, Zawody i Gratulacje!

Czerwiec był dla nas miesiącem pełnym wrażeń, emocji i sportowych wyzwań. Nasze gimnastyczki z Fundacji Boomerang brały udział w kilku ważnych zawodach, a ich wyniki napawają nas dumą. Przyjrzyjmy się bliżej wydarzeniom minionego miesiąca.

Puchar Prezesa - Szamotuły

Czerwiec rozpoczął się od intensywnego startu w Pucharze Prezesa, organizowanym przez Polski Związek Gimnastyczny oraz MKS Dąbrówka Poznań. Zawody odbyły się w Szamotułach, a nasze zawodniczki dzielnie reprezentowały Fundację Boomerang.

Wyniki indywidualne:

• Kaja Komor – miejsce 25

• Aniela Wąchocka – miejsce 46

• Kornelia Krzyzak – miejsce 65

Układ z piłką:

• Aniela Wąchocka – miejsce 27

• Kaja Komor – miejsce 29

Międzywojewódzkie Mistrzostwa Młodzików

Dzień po Pucharze Prezesa, nasze młodziczki wzięły udział w Międzywojewódzkich Mistrzostwach Młodzików w układach zespołowych (strefa A). Nasza drużyna w składzie: Kaja Komor, Aniela Wąchocka, Laura Maziarz, Mariia Latyntseva, Nela Kochańczyk oraz Palina Kuzmich wywalczyła 3. miejsce i brązowy medal! Gratulacje dla całego zespołu!

Ogólnopolskie Zawody Juniorek i Seniorek - Gdynia

Kulminacją sportowego czerwca były Ogólnopolskie Zawody Juniorek i Seniorek w Gdyni, organizowane przez Polski Związek Gimnastyczny oraz UKS JANTAR GDYNIA. Nasza reprezentantka, Oleksandra Potas, spisała się znakomicie, zdobywając złoty medal i pierwsze miejsce po perfekcyjnym wykonaniu czterech układów. Wielkie brawa dla Saszy za jej niesamowitą formę utrzymaną przez cały sezon startowy!

Zakończenie sezonu grup naborowych

Czerwiec zakończyliśmy wspaniałym popołudniem spędzonym z naszymi najmłodszymi gimnastyczkami, które trenują na co dzień w OmkiSiomki Przedszkole Niepubliczne. Był to czas pełen radości i zabawy, który z pewnością na długo pozostanie w pamięci. Dziękujemy wszystkim za obecność i życzymy udanych wakacji. Do zobaczenia we wrześniu!

Czerwiec był pełen sportowych wyzwań, radości i sukcesów. Jesteśmy dumni z naszych gimnastyczek i dziękujemy wszystkim, którzy wspierają naszą Fundację. Życzymy wszystkim udanych wakacji i do zobaczenia w nowym sezonie!

50 wyświetleń

Ostatnie posty